26 januari 2020: Zin en Hapjes, met elkaar in gesprek over het onderwerp 'Troost'.

Zondag 5 juli: Zin en Hapjes - de Film

3 juli 2020
Het was een prachtig seizoen ‘Zin en hapjes,’ elke eerste zondagmiddag van de maand in het Gruizenkerkje. Mooie columns, goede gesprekken, creatieve hapjes, prachtige muziek. En toen hield het opeens op. Corona gooide roet in de hapjes, om het zo maar even te zeggen. Maar toch wilden we het seizoen mooi afsluiten.
Om dat te doen hebben we de tien columnisten tot nu toe gevraagd om uit hun column de mooiste zinnen te selecteren, en zo een mini column van één minuut te maken. Nog steeds over die prachtige woorden – geluk, liefde, hoop, schoonheid, zuiverheid, waarheid, gezondheid, vrijheid, troost, vrolijkheid en eindigheid. De mini columns zijn gefilmd, en worden afgewisseld met muziek uit het Gruizenkerkje. Het resultaat is een bijzondere, en juist in deze tijd inspirerende korte film.
Deze film gaat zondagmiddag 5 juli in premiere. Dat kan nu niet in het Gruizenkerkje (te krap, én op dit moment ingericht voor restaurant G7), en zal (om 16.00 uur) in de Johanneskerk gebeuren. Met de verruimingen voor het kerkgebruik is dit weer mogelijk geworden. Uiteraard is er ook een drankje, en wie weet wat ‘zoute stokjes’. Gesprekken kunnen alleen op anderhalve meter, maar dan toch. 
Als je wilt komen zou het fijn zijn als je dat even meldt, op dit adres: stuijfiles@gmail.com. Hoewel er sinds 1 juli weer best veel mensen in de kerk kunnen, is het goed om een beeld te hebben van de mogelijk aanwezigen.
Ik kijk er naar uit om dit Gruizenjaar zo af te sluiten. Met de ‘Mooiste Zinnen uit het Gruizenkerkje’. En uiteraard hopen we het volgend jaar weer gewoon in het kerkje van ‘zin en hapjes’ te gaan genieten. De eerste columnisten voor het nieuwe seizoen zijn al in beeld …
Kunt of wilt u niet komen, maar wel van de film genieten – geen nood! Vanaf vier uur zondagmiddag kan die bekeken worden via deze site.
  
We kijken er naar uit, namens het team: Bert Stuij
  

terug