Zin en hapjes voor een duurzame toekomst

23 april 2022
De volgende Zin en Hapjes middag is op zondag 1 mei, zoals altijd om 16.00, en nu opnieuw in het Gruizenkerkje. Het thema is dit keer ‘de duurzame toekomst’. Deze middag is de vierde in onze Zin en Hapjes serie over de toekomst. Steeds met heerlijke hapjes, columns, muziek en goede gesprekken.  

De toekomst! We spraken al over de toekomstverwachtingen van de volgende generatie en over de verwachtingen van ‘nieuwe Nederlanders’ die hierheen gevlucht zijn. De vorige keer ging het over ‘geloven in de toekomst’, met onze nieuwe predikant Jolien Leeffers.  

En nu dus de ‘Duurzame Toekomst’. Daar willen we naar toe. Daar moeten we zelfs naar toe, want anders is er tenslotte helemaal geen toekomst meer. We hebben de aarde te leen van onze kinderen, en onze kinderen verwachten dat ze haar ongeschonden terugkrijgen. Zodat zij de aarde met al haar rijkdom en schoonheid weer door kunnen geven aan hún kinderen.

Toevallig zijn twee leden van het Gruizenteam professioneel bezig met duurzaamheid. Bert Stuij werkt aan klimaat en duurzame energie, en Lianne van Oord werkt aan duurzame chemie. In plaats van een column doen we deze keer een dialoog. In een tweegesprek willen Bert en Lianne iets over hun zorgen, hun inspiratie, hun werk en hun verwachtingen met u delen.

Gelukkig kan het allemaal weer in het Gruizenkerkje, en de vorige keer hebben we al ervaren hoe bijzonder het is om weer ‘thuis’ te zijn. De muziek wordt deze middag verzorgd door pianist Bart Pols. Hij maakte al eerder indruk bij de eerste ‘toekomst middag’, die we nog in de Johanneskerk hielden. En nu speelt hij voor ons in de mooie ambiance van het Gruizenkerkje. Muziek om naar uit te kijken.

Net als we uitkijken naar u, op 1 mei, om 16.00 uur, in het Gruizenkerkje. Voor een duurzame toekomst.


Hartelijk welkom vanuit het Gruizenteam – Bert Stuij, Bert Kip, Lianne van Oord, Marijn van Oord, Christel Prins.

 
terug