‘Zin en hapjes’ verder op 6 maart

19 februari 2022
We zijn weer begonnen! Het zin en hapjes seizoen is van start, en gaat op 6 maart verder. De mooie middagen zijn hopelijk vanaf april in het Gruizenkerkje, maar vanwege Corona nu nog even in de Johanneskerk. Muziek, een gesproken column over een aansprekend woord, hapjes, en goede gesprekken.

Het woord is drie keer ‘toekomst’. Zes maart is de tweede keer, en we hebben hiervoor een ‘Nieuwe Nederlander’ uitgenodigd. Ester. Zij komt uit Iran, kreeg vorig jaar haar verblijfsvergunning, en woont en werkt nu nog in het AZC Sweikhuizen. Heel moedig zal zij haar column helemaal in het Nederlands uitspreken, al is ze die voor haar moeilijke taal nog volop aan het leren.

Toen we haar via de mail vroegen om te spreken kregen we een prachtige mail terug, waarin ze zei dat ze 'popelde' om iets te vertellen. Heel bijzonder.

Ester is de zus van Sara, die wij vaak in onze kerkdiensten zien met haar twee jonge kinderen. Ook Ester is een Christin, en wellicht klinkt ook dat door als zij vertelt over haar hoop, haar verwachtingen en haar ‘zin in de toekomst’. Muziek wordt verzorgd door een zangkwartet met Rianne Spa, Melanie Oort, Bert Stuij en Theo Zwartkruis - met Marnix van Gurp aan de piano.

Van harte welkom dus op 6 maart, om vier uur precies, in de Johanneskerk.

Tenslotte wellicht wel aardig om terug te blikken op de eerste middag, waarin Simon Stuij de column uitsprak – met perspectieven van een nieuwe generatie. Het was heel erg jammer, maar misschien wel passend op deze eerste keer na Corona, dat Simon niet fysiek bij ons kon zijn - vanwege Corona! Via de beeldverbinding was hij gelukkig wel aanwezig, en prima te verstaan. Zelfs het gesprek achteraf werkte zo best goed. Zeker ook omdat we tussendoor konden genieten van het prachtige pianospel van pianist Bart Pols, en als altijd smakelijke hapjes. 

Bert Stuij. 

(Bart aan de piano en Simon via de beeldverbinding bij ons)

terug