Zin en hapjes van start op 1 oktober

Zin en hapjes begint 1 oktober aan een nieuw seizoen, het vijfde alweer (let op, dit is de goede datum. In de Onderweg stond per abuis 10 september). Op zondagmiddag zinvol even bijpraten, maar niet op een lege maag natuurlijk. Er zijn tafels, er is een sapje of een wijntje, er zijn hapjes, en er is een goed en misschien wat onvoorspelbaar gesprek, op gang gebracht door een spitse column of interessant interview. Altijd is er ook muziek, meestal ‘live’. En dat alles in de prachtige setting van het Gruizenkerkje.

Het grote thema dit seizoen is 'Onderweg’! Daar omheen worden de thema's gekozen. Wat betekent dat eigenlijk, onderweg zijn? Wat leren pelgrimstochten ons daarover? Zet het ons aan het denken over onze bestemming? Wat betekent het om een reisgenoot te zijn? En wat betekent het als je op de vlucht bent?

Meer dan genoeg om een seizoen aan te wijden.

Op 1 oktober gaan we meteen – figuurlijk - op stap. De columnist van de middag is Peer Boselie. Hij is stadarchivaris van Sittard, actief in parochie Vrangendael, en hij spreekt deze middag over ‘pelgrimage’. Onderweg zijn met als doel verdieping, rust en reflectie. Vaak met een bestemming die daarbij past.

Muziek wordt verzorgd door het vocaal ensemble Resonanz, waar Peer ook lid van is! Ook naar hun muziek kijken we zeer uit.

Het wordt een bijzondere middag. Van harte welkom om met ons onderweg te gaan.


 

Het Gruizenteam, Lianne van Oord, Christel Prins, Bert Stuij, Marijn van Oord en Bert Kip.

terug