Vier december: Zin en hapjes over gulheid

17 november 2022
Op zondag vier december om vier uur is het  weer ‘Zin en Hapjes’ in het Gruizenkerkje. Als thema hebben we dit jaar voor ‘Levenskunst’ gekozen. Deze keer, misschien wel juist omdat het vlak voor Sinterklaas is, denken we na over gulheid. Over generositeit. Levenskunst die erop gericht is om anderen het goed te laten hebben. Om te delen.

December is misschien wel een maand, waarin we daar nog meer bij stil staan dan anders, en wat is het mooi om dan met een goed gesprek, een inspirerende column en mooie muziek te beginnen. Het zou zomaar kunnen dat zelfs de hapjes deze middag iets met Sint Nicolaas te maken hebben.

De columnist is deze keer onderwijzer en pedagoog Leon Rinkens. Leon was meteen enthousiast toen we hem vroegen de gesproken column te verzorgen. Juist zijn ervaring met kinderen en opvoeding heeft hem geleerd hoe belangrijk generositeit is. Van jongs af aan kunnen we dat oefenen en leren: het elkaar oprecht iets gunnen, het gul op elkaar betrokken zijn.

Het zal geen toeval zijn dat Leon ook wel eens als Sint Nicolaas heeft opgetreden, en wie weet klinkt dat ook nog door. De muziek wordt deze middag verzorgd door pianist Bart Pols, en ook naar de muziek kijken we zeer uit. Bart is al eens eerder bij ons geweest, en we weten hoe prachtig hij speelt!

Van harte welkom.

Het gruizenteam, Bert, Lianne, Marijn, Christel en Bert.
 
terug