Zin en Hapjes geeft het leven kleur

Donderdag 13 juni 2024
Op zondagmiddag 2 juni was het in het Gruizenkerkje de laatste Zin en Hapjes van het seizoen. Het jaarthema ‘Onderweg’ sloten we af met uw eigen reisverhalen. Tussendoor hoorden we prachtige muziek-voor-onderweg van ons zangkwartet. Meteen werd ook het thema voor het volgende seizoen bekend gemaakt: The Colours of Life. De kleuren van het leven. Met natuurlijk de uitnodiging aan iedereen er weer bij te zijn, als op 6 oktober ons nieuwe seizoen van start gaat.

We kijken terug op een mooi en inspirerend ‘Zin en Hapjes’ seizoen. Ons jaarthema ‘Onderweg’ kwam op allerlei manieren aan de orde. We spraken over pelgrimeren, over vluchten, over thuiskomen en over gastvrijheid. En over nieuwe manieren om naar je omgeving te kijken, want je kunt vlak bij huis óók onderweg zijn. Steeds was er ook mooie muziek, we hadden een koor, een zang en gitaar duo, viool en piano, en zelfs een bandura speelster uit Ukraine. Columns zetten ons aan het denken, en ‘zoute stokjes’ nodigden uit tot gesprek.

Op de laatste middag luisterden we vooral naar elkaar. Want hebben we allemaal niet ‘reisverhalen’ om te delen? En zo leerden we elkaar op een soms verrassende manier beter kennen. We luisterden naar het zangkwartet met Rianne Spa, Irene van Gurp, Jan Stolk, Theo Zwartkruis, die op de piano begeleid werden door Marnix van Gurp. Ze zongen reisliederen. Over de zee, over goudgele korenvelden, over vriendschap. En tenslotte: I’m coming home. Ik kom naar huis. Als u nog een keer van hen genieten wilt, klik dan hier.Aan het eind van de middag werd het thema voor volgend jaar aangekondigd, The Colours of Life. Heel passend is het idee onderweg geboren, namelijk in Berlijn. Lianne van Oord was daar oktober vorig jaar, en wist meteen: dit wordt ons thema. Op het Operagebouw en de Hedwig Kathedraal werden woorden geprojecteerd die het leven kleur geven. Zoals  vrede, gerechtigheid, verdraagzaamheid, liefde, vrijheid en verandering.

We gaan columnisten vragen of zij zich door een woord aangesproken voelen, we gaan muziek organiseren, we gaan elkaar ontmoeten. We kijken naar u uit. En naar de kleuren van het leven.

Het Gruizenteam, Lianne van Oord, Marijn van Oord, Bert Stuij, Bert Kip en Christel Prins. 
 
terug