Zin en Hapjes met Elisabeth den Boer

Woensdag 17 januari 2024
Het jaarthema voor zin en hapjes is dit seizoen ‘Onderweg’. Vier februari is onze gast Elisabeth den Boer, die zoals velen van jullie weten jarenlang in China heeft gewoond en gewerkt. Recent verhuisde zijn met haar man en gezin naar België. Het zet aan het denken over waar je thuis bent, waardoor je je thuisvoelt, en hoe je kunt ‘aarden’ als je onderweg bent – of was. De muziek op deze zin en hapjes wordt verzorgd door pianist Bart Pols. Bart is al eerder bij ons geweest, en als Gruizenteam noemen we hem soms ‘onze huispianist’. Dat wordt zeker prachtig.

Met deze middag begint de tweede helft van het seizoen. De formule blijft inspirerend. Een gast neemt ons mee in een gesproken column of een interview, we gaan aan de hand van ‘zoute stokjes’ met elkaar in gesprek, en we genieten van een drankje en overheerlijke hapjes. Met steeds ook live muziek, die prachtig tot zijn recht komt in het Gruizenkerkje. En altijd van 16.00 tot 17.00 precies!

Verdere plannen voor het voorjaar zijn er ook al. We willen een middag organiseren met Vluchtelingenwerk. Ook vluchten is onderweg zijn en ergens aankomen, maar op een wel heel bijzondere manier. Vluchtelingenwerk verzorgt het programma ‘bekend maakt bemind’, en we denken dat dat heel mooi bij ons ‘zin en hapjes’ jaarthema past. Ook willen we het thema ‘gastvrijheid’ aan de beurt laten komen. Juist als je onderweg bent wil je welkom zijn. En tenslotte, in juni, willen we afsluiten met úw reisverhalen. Met wat ú onderweg bent tegengekomen. Waar dan ook, ver weg of juist om de hoek.

Deze tweede helft van het seizoen volgt op de inspirerende eerste helft. Eerst een column en gesprek over pelgrimeren – met voet en geest op pad. Toen het duo Meindert (Muller) en Wiebe (de Vries) die ons met teksten en gitaarmuziek naar onverwachte afslagen voerden. En in december een kerstreis naar het hoge Noorden van Noorwegen - het Noorderlicht, een kerstverhaal-met-muziek in Grevenbicht.

En dus mooie plannen voor de komende maanden. Schrijf de eerste zondagen van de maand in uw agenda! Alleen mei slaan we over vanwege de meivakantie …

Het Gruizenteam
Bert, Lianne, Marijn, Christel en Bert
 
terug