Zes november zin en hapjes: 'Levenskunst'

13 oktober 2022
Op zondag zes november om vier uur is het  weer ‘Zin en Hapjes’ in het Gruizenkerkje. Als thema hebben we dit jaar voor ‘Levenskunst’ gekozen. Maar dit keer vragen we ons af: wat is levenskunst als het afscheid van het leven komt? Als levenskunst misschien wel ‘stervenskunst’ wordt? Een heel passende vraag op deze zondag, de eerste zondag na ‘Allerzielen’ en ‘Allerheiligen’. De dagen waarop in de katholieke traditie wordt stilgestaan bij allen die overleden zijn.

Geestelijk verzorger Bertha Verkerk is onze columnist op 6 november. Zij put uit haar rijke ervaring als begeleidster van mensen die inderdaad in hun laatste levensfase gekomen zijn, die afscheid moeten nemen. Ook wij praten daarover door, want ongetwijfeld hebben we allemaal te maken gehad met afscheid, verlies, en met de ‘levenskunst’ in dat alles.

Zoals altijd genieten we van een hapje en een drankje bij onze gesprekken, en is er prachtige muziek. Deze keer wordt die muziek verzorgd door violiste Anna Janssen, die onder meer speelt bij de band Mejoeches, die Joodse Klezmermuziek maakt. Anna studeerde in Maastricht aan het conservatorium, en laat zich nu inspireren door talloze beroemde Joodse violisten.

Ook naar de muziek kijken we zeer uit.

Het Gruizenteam
 
terug