Young PGMBD

17 november 2023
De gemiddelde leeftijd van onze gemeente lijkt best hoog als je ‘s zondags tijdens de kerkdienst de aanwezigen op de kerkbanken bekijkt, maar dat beeld klopt niet helemaal! Dominee Beer krijgt elke maand een heleboel peuters op visite en jongeren tot een jaar of 14 ontmoeten elkaar regelmatig op zondagmiddag in de Johanneskerk. En dan is er nog Young PGMBD.

Dat is een netwerk van jongvolwassenen die op de een of andere manier, hechter of wat minder hecht, met onze gemeente verbonden zijn. We hebben een WhatsAppgroep van 10 tot 15 leden. Dat is een mooie manier om in contact te blijven, ook als je elkaar niet dagelijks ziet. Begin dit jaar zijn we begonnen met een catecheseprogramma, onder leiding van onze dominee Jolien Leeffers. We volgen de christelijke feestdagen aan de hand van de PKN-cursus Vieren. Samen met Jolien bereid ik dat voor. Wat we volgend jaar gaan doen moeten we nog bedenken.

Inmiddels is het wel een traditie aan het worden om elkaar te treffen bij Spring!-diensten en daarna wandelend naar het centrum van Sittard te gaan voor een lunch. Ook spreken we af en toe af bij ‘Zin en Hapjes’ in het Gruizenkerkje, al dan niet gecombineerd met een drankje of hapje vooraf.

En dan is er natuurlijk nog de jaarlijkse BBQ, altijd gezellig. In een vorige Onderweg schreef ik daar al over. Iedereen kan suggesties in de WhatsAppgroep gooien voor nieuwe plannen of ontmoetingen. Voor mij is het in elk geval fijn dat ik op deze manier binnen onze gemeente leeftijdsgenoten tref. Mocht je dit lezen en jongvolwassen (tot ca. 35 jaar) zijn: wees welkom in de appgroep en bij onze activiteiten!

Emma de Koning
 
terug