Wijzen uit het oosten bij Kerk op Schoot

Maandag 15 januari 2024
Op zondagmiddag 14 januari stonden de kerkdeuren weer open voor de kleinsten en hun ouders. Wat mooi om te zien dat er 12 kinderen kwamen. Dominee Jolien en dominee Beer heetten iedereen welkom middels het aansteken van de kaars en het zingen van het welbekende lied.

Daarna werd het verhaal van wijzen of koningen verteld, gezongen, uitgebeeld of op een andere manier beleefd. In de Johanneskerk waren en maar liefst 12 koningen! De kinderen kregen allemaal een eigen kroon, zochten daarna de schijnende ster in het donker, voelden het zand van de woestijn en gingen op reis met hun kameel, die verdacht veel op een paard leek!

De koningen kwamen uit bij het huis, waar Jezus lag te slapen. Maar niet voor lang, want Jezus mocht opgepakt en geknuffeld worden. Ook werden mooie cadeaus aan baby Jezus aangeboden nl. goud, wierook en mirre, al vonden sommige kinderen de geurstoffen niet zo lekker ruiken.

Met een feestlied werd de kerkdienst afgesloten: (melodie: Er is er een jarig) Marnix van Gurp begeleide dat op de piano.

Een kind is geboren, hoera, hoera
Dat kun je wel zien dat is Hij
De wijzen die hebben cadeautjes gebracht
En samen zingen ze blij
Een koning in een stal, hoera (3x)

Tijd voor koffie en thee voor de ouders en limonade voor de kinderen met wat lekkers erbij. Er werd gezellig met elkaar nagepraat over deze speciale kerkdienst.
Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dit ook eens meevieren! De volgende keer is op zondagmiddag 10 maart om 15.00 uur in de Johanneskerk.

Inge Streekstra
 
 
terug