Koffie en een warme jas

Vrijdag 1 december 2023
Het Leger des Heils heeft onlangs in Sittard-Geleen een grote inzameling gehouden voor warme winterjassen. Die actie heeft een paar duizend goed bruikbare jassen opgeleverd. Voor mensen met een kleine beurs is een winterjas een behoorlijke aanslag op hun financiële middelen. Veel damesjassen in alle maten, maar ook heren- en kinderjassen. Overigens kunnen vooral heren- en kinderjassen nog ingeleverd worden, daar hebben we er nog wat weinig van.  Alle kindermaten zijn welkom. Dat kan in de kerk, of anders een diaken bellen als het opgehaald moet worden.

In Geleen kunnen mensen in twee locaties van het Leger des Heils terecht om een gratis jas te komen uitzoeken: de Koempel in de Anjelierstraat en Ộs Hoes aan de Markt. In Sittard was er tot nu toe geen uitgifteplek.

We hebben nu afgesproken dat we vanaf december tot en met maart in de Johanneskerk een uitgiftepunt realiseren. Elke donderdagmiddag van 14.00-16.00 u is de Johanneskerk dan geopend, koffie en thee staan klaar en mensen kunnen een jas komen uitzoeken. Dit zal deels samenvallen met de al langer bestaande Open Kerk, 2x per maand op donderdagmiddag.

Voor deze activiteit zijn vrijwilligers nodig: elke donderdagmiddag moeten er 2 mensen aanwezig zijn: de kledingrekken moeten vanuit het zaaltje in de hal gebracht worden en koffie en thee moeten worden klaargezet. Het gaat hierbij ook om ontmoeting: even een praatje maken kan voor mensen ook veel betekenen. We hebben al een mooie groep vrijwilligers, maar er kunnen er altijd bij natuurlijk!

Lijkt het u leuk om hieraan mee te doen: neem dan contact op met ds.Jolien Leeffers.

Namens de Diaconie,
Joke van der Steen
 
terug