Wandelen in de natuur!

Donderdag 27 september 2022
Dit jaar bieden we het kringenwerkprogramma twee wandelingen in de natuur aan. Gids is Ed Rensen. We hebben de twee data nu in beeld en alvast één bestemming. Het gaat dan om de data op de woensdagen van 26 oktober (let op, was eerst 21 september!)  en van 10 mei 2023.

Bij het schrijven van deze aankondiging is er nog geen enkel zicht op wat het weer ons gaat brengen en hoe we bij deze eerste wandeling daarop kunnen inspelen.
In ieder geval is voor woensdag 26 oktober gekozen voor een wandeling rondom het Reigersbroek. We willen daar kennismaken met de kasteelruïne van Montfort, het landgoed van Rozendaal en zo mogelijk de Schrevenhof. Laatste is één van de drie hoeves naast de Heerenhof en de Koningshof. Deze hoeves herinneren ons aan de eeuwenlange agrarische functie van dat gebied, dat nu een natuurontwikkelingsgebied is. Genoeg om samen te ontdekken.

De tweede datum -10 mei 2023 moet wat bestemming betreft later nog ingevuld worden, maar schrijf de datum alvast in uw agenda. De afstand van de wandelingen zal liggen tussen 5 en 7 km.
Wij doen aan carpoolen en vertrekken daarom om 10.00 uur vanaf de Johanneskerk. Rond 14.00 zijn we weer terug. Kosten voor deze wandeling bedragen € 2,50, en de carpoolkosten worden in overleg bepaald. U kunt zich opgeven bij Kees van Luyk, e-mail luyk99@hetnet.nl, tel. 046-4741513.

Kees van Luyk en Ed Rensen
 
terug