Wandel mee!

Dinsdag 28 september 2021
Op woensdag 6 oktober willen wij weer een natuurwandeling aanbieden. We gaan ervaren hoe een sterk afwisselend landschap de herfst beleeft na het late ingezette voorjaar en het extreme begin van de zomer, refererend aan de wateroverlast. Wat ook kan gelden is in hoeverre wij de natuur anders beleven, intenser misschien, door de contactbeperkingen gedurende het afgelopen jaar.
Gekozen is voor een wandeling in de Anstelvallei, een groene long ingeklemd tussen Kerkrade en de Buitenring Parkstad. Midden in de drukte van regio Parkstad treffen we rondom de Cranenweyer een landschap bestaande uit fraaie hellingbossen, akkers, bronbeken, heggen en hoogstamboomgaarden. De monumentale Hoeve Nieuw Ehrenstein met de 18e eeuwse villa maken het plaatje compleet. En dat allemaal in een route afstand van circa 4,5 km.
Voor zover deelnemers het verantwoord vinden bevelen we carpoolen aan. Geef dat ook bij de aanmelding aan. Voor carpoolen komen we samen bij de Pastoor van Arskerk. Wanneer deelnemers op eigen gelegenheid willen komen zal na aanmelding het startpunt van de wandeling doorgegeven worden.
Na afloop is er een gelegenheid om bij te komen en gezamenlijk na te genieten. Er is nog geen zekerheid over de locatie hiervoor.
Datum:                                   Woensdag 6 oktober 2021
Tijd:                                        10:00 – 14:00 uur
Verzamelplaats:                     Pastoor van Arskerk, Lienaertsstraat 138, Geleen
Gids:                                      Ed Rensen, tel. 046-4230274
Contactpersoon:                    Kees van Luijk, luyk99@hetnet.nl, tel. 046-4741513
Aanmelden:                           via www.kringenwerk.nl (tab contact, aanmelden), of 046-4432437
Kosten:                                  € 2.50, carpoolen in overleg.
 
terug