Volle bak bij Zin en Hapjes

Maandag 13 november 2023
In een hernieuwd ingericht Gruizenkerkje vond de tweede bijeenkomst van Zin en Hapjes plaats op zondag 12 november. Het thema is dit jaar ‘Onderweg’. Bert Stuij heette iedereen welkom. Vervolgens klonken er fraaie gitaarklanken, prachtige gezongen teksten en tot nadenken uitgesproken woorden, verzorgd door Meindert Muller en Wiebe de Vries.

Het gezicht van Meindert Muller was voor sommigen wel bekend, want hij werkte als gastvoorganger vanuit de Parochie Vrangendael al geregeld mee aan oecumenische vieringen in de Johanneskerk. Meindert maakt ook gedichten en podcasts onder de titel 'Meindert Muller heeft mooi praten'. Wiebe de Vries speelt gitaar en zette een aantal gedichten op muziek.

De doorgaans gehouden gesproken column was er dit keer dus in de vorm van gezongen teksten en gedichten. Verrassend mooi en tot het hart sprekend; het was muisstil in het kerkje.

Vaste prik bij Zin en Hapjes zijn verder de stellingen die als ‘zoute stokjes’ op tafel staan en de heerlijke hapjes, verzorgd door Gerdien Zwartkruis. De ‘zoute stokjes’ gaven weer voldoende aanleiding voor gespreksstof, de tijd vloog om. Een uurtje in de Gruizenkerk is zo voorbij.

Wiebe zong nog de prachtige lied van Jules de Corte “Ik zou wel eens willen weten”, waarbij de toehoorders telkens de laatste zin meezongen en waarin ook het thema ‘Onderweg’ doorklonk .

“Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de mensen zo moe
Misschien door hun jachten en jagen
Of misschien door hun tienduizend vragen
En ze zijn al zo lang onderweg naar de vrede toe
Daarom zijn de mensen zo moe.”

Verslag: Willy de Koningterug