Vijf februari zin en hapjes: genieten

12 januari 2023
Op zondag vijf februari om vier uur is het  weer ‘Zin en Hapjes’ in het Gruizenkerkje. Als thema hebben we dit jaar voor ‘Levenskunst’ gekozen. Vijf februari gaat het over ‘genieten’, je zou haast kunnen zeggen: de levenskunst van dankbaarheid. Onze columnist is Bas van Dongen, en de muziek wordt verzorgd door slagwerkensemble Vriendenkring uit Limbricht.

We hebben al een mooie reeks gehad, met als columnisten psychologe Ida Stuij, geestelijk verzorger Bertha Verkerk, en nog in december docent en pedagoog Leon Rinkens over de levenskunst van ‘generositeit’. Steeds met prachtige muziek en lekker hapjes. En nu dus de levenskunst van het genieten.

Bas van Dongen is onze columnist. In de voorbereiding kwamen we er op dat Bas samen met Gerdien Zwartkruis (die haast altijd de heerlijke hapjes verzorgt: genieten!) elk jaar Joods koken avonden organiseert. Dat is sowieso natuurlijk genieten van heerlijke maaltijden, maar wat ook steeds blijkt is dat heel veel Joodse feesten verbonden zijn met speciale maaltijden. Het is alsof het feest extra diepte en betekenis krijgt door met elkaar van heerlijk eten te genieten. Dubbel genieten, dus eigenlijk. Sowieso zijn ‘mooie maaltijden’ verbonden met ‘genieten’ in bijna alle culturen van de wereld. Genieten van lekker eten, van goed gezelschap, en dankbaar zijn voor wat je deelt.

Bas zal dat zeker als inspiratie voor zijn column gebruiken, maar wie weet welke andere hoeken hij nog verkent.

De muziek wordt ook heel bijzonder, en zeer zeker genieten. Het slagwerkensemble van muziekvereniging Limbricht is bij ons, een jonge groep muzikanten met een prachtige set aan instrumenten. En zeker heel mooie muziek.

Alle reden om er bij te zien om 5 februari. Genieten!
 
terug