Veilige kerk

Maandag 17 oktober 2022
Een veilige kerk, dat kan van alles betekenen. Binnen de kerkenraad is daar al veel over nagedacht, want iedereen moet zich veilig en op zijn/haar gemak voelen in de kerk. Veiligheid gaat echter niet alleen over de menselijke kant, maar ook over brandveiligheid.
Het is een wettelijke jaarlijkse verplichting om een ontruiming te oefenen. Dat gebeurde op zondag 16 oktober na de dienst. Het ‘amen’ had nog maar net geklonken, toen het alarm afging. Met zachte dwang werd de meute via de nooduitgang naar het kerkplein gebonjourd. Voor de meeste kerkgangers geen verrassing, want het was aangekondigd in het kerkenraadsverslag in Onderweg. Toch waren er ook mensen die niet wisten wat er gaande was en verschrikt om zich heen keken. In 2019 was deze ontruimingsoefening voor het laatst gehouden. Door corona kon dat in 2020 en 2021 niet, dus zo vreemd was een schrikreactie nou ook weer niet.
Toen iedereen weer naar binnen mocht voor kofie/thee/limonde was daar een lekkere plak cake bij, gebakken door Simon Vossen die deze week zijn verjaardag viert.

Willy de Koning
 
terug