Veel plezier bij gemeente-avond

Vrijdag 1 juli 2022
Veel afwisseling en leuke onderdelen, dat kenmerkte de gemeente-avond op donderdag 30 juni in de Johanneskerk. De opkomst was prima en de sfeer evenzo!

Na koffie en iets lekkers in de ontmoetingsruimte en het welkom van kerkenraadsvoorzitter Sietse van der Sluis in de kerkzaal verzorgden Jolien Leeffers en Christel Prins een speeddate. In een grote kring zaten mensen op kerkbanken met voor hen een stoel. Telkens schoven de mensen op de stoelen 1 of 2 plaatsen op, zodat er steeds een nieuwe gesprekspartner was. Elke ontmoeting duurde 2 minuten en in die tijd mochten mensen die elkaar nog niet kenden zich voorstellen en iets over zichzelf vertellen. Dat ging aan de hand van een briefje met voorbeeldvragen. De mensen die elkaar al langer kenden sloegen dat natuurlijk over en gingen meteen de diepte in. Het was een geroezemoes van jewelste.

Joop Joosen vertelde namens de werkgroep ’Een (t)huis voor iedereen’ over de bouw en inrichting van een stilteruimte, het verplaatsen van het kunstwerk uit de Ontmoetingskerk, over het plaatsen van stoelen -als teken van gastvrijheid voor mensen die vanwege rugproblemen moeite hebben met een bank-, de verlichting in de kerk en oplossingen voor de akoestische problemen in de ontmoetingsruimte. Er kwamen ook allerlei reacties en suggesties over andere kerkzaken, zoals het gebruik van de beamer en de uitzending van KerkTV.

Herbert Hooijkaas gaf een begrijpelijk overzicht van de financiën, uitleg over de keuzes die de Commissie van Kerkrentmeesters moet maken en de toekomstvisie.

Onder leiding van Christel Prins en een groepje cantorijzangers zong de gemeente nog een viertal liederen, instrumentaal ondersteund door Bart Kooyman op dwarsfluit.

Kennelijk zat de sfeer er nog steeds goed in, want om 22.00 uur bleef bijna iedereen gezellig na kletsen bij een hapje en een drankje in de hal. Daar werd ook nog ‘Lang zal ze leven!’ gezongen voor de jarige Nely Stuij.

Willy de Koning
  
     
 
     
 
     
 
   
terug