Veel kinderen bij Kerk op Schoot

Maandag 11 maart 2024
Op zondagmiddag 10 maart waren er 13 kinderen met hun ouders en grootouders in de kerk. Het was weer een feest. In hele korte stukjes werd het verhaal van de uittocht van het volk Israël uit Egypte verteld. De Israëlieten hadden het niet fijn in Egypte. Ze moesten hard werken, zoals bouwen aan pyramides. We hadden er één van duplo. Die mochten de kinderen afbreken om er zelf iets mee te bouwen. Daarna was er een (neppe) brandende braamstruik waar Mozes van God hoorde dat hij naar Egypte moest gaan omdat God zijn volk wilde bevrijden. Maar de koning wilde hen niet laten gaan.

Toen kwamen er plagen, zoals het water dat vies werd (bij ons met een beetje verf), daarna veel kikkers en muggen en het werd een paar dagen heel donker. Daarbij deden we onze handen voor onze ogen. Toen mocht het volk op reis. Ze aten platte koeken. Die hadden wij ook en die vonden de kinderen heerlijk. Vervolgens liepen ze over gras, over zand en over stenen. Dit zat in drie bakken waar ze allemaal even in mochten staan. Daarna hield Mozes zijn stok boven het water. Bij ons waren dat twee blauwe kleden. Die gingen toen uit elkaar en zo konden alle kinderen er tussendoor lopen. Wat waren ze blij! Nu was het volk vrij. Bij het laatste liedje mochten de kinderen allemaal een muziekinstrumentje gebruiken.

Natuurlijk was ds. Beer er vandaag ook weer bij. Doetien Benz heeft alle liedjes begeleid op haar accordeon en Willy van der Weide maakte de foto’s. Na afloop van de viering hebben we nog gezellig wat gedronken en gegeten.

De volgende Kerk op Schoot is op 14 april.

Ds. Jolien Leeffers
  
  
terug