Actie Vakantietas: een feest!

Zaterdag 31 juli 2021
Dit jaar deden we vanuit de diaconie voor de eerste keer mee met de actie Vakantietas, die landelijk in meer dan 100 gemeenten gehouden is: een verrassing voor kinderen die niet op vakantie kunnen omdat daar geen geld voor is.

Deze en vorige week werden vanuit onze gemeente zo’n 65 vakantietasjes uitgedeeld.
De eerste serie ging naar gezinnen die bekend zijn bij de Éngele van Zitterd-Gelaen. Daarna hebben we een auto vol naar het Asielzoekerscentrum in Sweikhuizen gebracht.
Ze werden met gejuich ontvangen: allemaal blije gezichtjes. De tasjes waren goed gevuld met kleurboeken en kleurtjes, lees- of stripboekjes, spelletjes, buitenspeelgoed zoals springtouwen, stoepkrijt, balspelletjes en wat lekkers.

Maar we konden ook een dagje uit aanbieden: met het hele gezin naar het Steinerbos. Dat was mogelijk omdat de directie van het Steinerbos deze actie zo leuk vond dat ze ons een geweldig aanbod deden: wij als diaconie betalen voor een dagkaart voor het hele gezin de prijs die normaal per persoon betaald wordt. Daar zijn we het Steinerbos heel dankbaar voor. Voor veel gezinnen is dit uitstapje een geweldig cadeau.

En waar we ook heel blij mee zijn: vanuit de hele gemeente is er een prachtig bedrag bij elkaar gebracht: bijna €1.300!

Dank u wel allemaal voor uw bijdrage, hiermee werd het een succes.
De diaconie
terug