Tuintreffen in Urmond

14 september 2023
Het eerste tuintreffen in Urmond sinds de coronatijd was een groot succes. Meer dan 50 gemeenteleden kwamen op zondagmiddag 10 september naar het protestantse kerkje te Urmond. Daarmee is een goede traditie in ere hersteld.

In eerste instantie hadden voornamelijk mensen uit de omgeving van het kerkje zich opgegeven, maar na een persoonlijke uitnodiging, die kort van tevoren via whatsapp werd verspreid, stroomden de aanmeldingen binnen.

We begonnen met een gezellige ontmoeting in het kerkje. Daar stonden zes gedekte tafels klaar. Het was een zeer warme zondagmiddag en in het kerkje was het gelukkig goed toeven. Daar werd koffie en thee met vlaai geserveerd. Na een kort woord van welkom kreeg Wim Hoogstraten het woord om iets te vertellen over de kerkzegelmedaillons die voor vier ramen van het kerkje hangen. Het is een interessante geschiedenis die ook beschreven staat in een brochure die ieder die dat wilde kon ontvangen.

Na de koffie en thee werd iedereen uitgenodigd om de ontmoetingen voort te zetten in de tuin van het kerkje. Het heet tenslotte niet voor niks een tuintreffen. Wel was het raadzaam om daarbij de schaduw op te zoeken vanwege de warmte en de stralende zon. Hendrik van Doornik en Adrie Huntelerslag, die de organisatie van dit tuintreffen voor hun rekening hadden genomen, waren op dat moment druk bezig om alles af te wassen en vervolgens te zorgen voor een hapje en een drankje. Daarvoor werd iedereen uitgenodigd om weer binnen te komen. Op de tafels lagen bladen met woordpuzzels en ook waren er voelzakjes waarbij men door te voelen moest raden wat er in de zakjes zat. Er werd natuurlijk ook nog volop met elkaar gepraat.

Het was een heel gezellig tuintreffen. Dat gaan we vaker doen! Op zondagmiddag 16 juni 2024 staat er in elk geval opnieuw een activiteit in en om het kerkje van Urmond gepland. Een groot dankjewel aan de organisatie!

Ds. Jolien Leeffers 

terug