Warme truienzondag en de jeugd

Woensdag 24 januari 2024
Op zondag 4 februari 2024 om 10.30 uur is de warme truienzondag in de Johanneskerk. De verwarming staat dan een graadje lager en iedereen heeft een warme trui of jas aan tijdens de kerkdienst. Op die manier zijn we ons bewust dat we goed moeten omgaan met de natuur. Zuinig omgaan met energie hoort daarbij. Dit is belangrijk om een leefbare aarde te houden, ook voor ons nageslacht.

Het thema van de dienst is de schepping. Samen met de jeugd van de kerk hebben we hierover nagedacht en bij iedere scheppingsdag iets passends bedacht. Bij de 1e dag, de dag waarop God het licht schiep, mogen de kinderen een waxinelichtje aansteken. En bij de 3e dag, de dag waarop de bomen werden geschapen, hebben we gebedspunten verzameld en die op een kartonnen boom geplakt. De dingen waarvoor we dankbaar zijn schreven we op een rode appel en de dingen waarvoor we willen bidden staan op groene blaadjes. Bij de 6e dag, de dag waarop de dieren werden geschapen, zullen de kinderen hun knuffeldieren op het podium in de kerkzaal zetten. De invulling bij de overige dagen blijft nog even een verrassing.

We hopen natuurlijk dat er veel mensen naar de dienst zullen komen. Juist door de dienst met de kinderen voor te bereiden en hen een rol te geven tijdens de dienst willen we ons als gemeente bewust zijn dat we een gemeente zijn met alle generaties. Vaak is dat niet zichtbaar en dat is ook wel begrijpelijk als je bedenkt dat de jeugd van 0-12 jaar in onze gemeente maar 2 procent uitmaakt van het geheel. Toch horen ze er helemaal bij. Zo zijn we als gemeente samen het lichaam van Christus (1 Korintiërs 12), daarin kan niemand gemist. Komt u ook?

Ds. Jolien Leeffers

 
  
terug