Zin en hapjes: toekomst in verbondenheid

18 juni 2022
Op 3 juli, van vier tot vijf, is het weer 'Zin en hapjes' in het Gruizenkerkje. Wat hebben we al veel mooie zondagmiddagen gehad. Een prachtige locatie, een hapje, een drankje, mooie muziek, een prikkelende column en een verrijkend gesprek. Dit seizoen vijf keer over ‘de toekomst’. Ons laatste thema in die reeks is ‘Toekomst in Verbondenheid’.

Daarmee sluiten we de serie af. We begonnen met het toekomstperspectief van de volgende generatie. Daarna spraken we over de toekomstverwachtingen van ‘Nieuwe Nederlanders’. In april ging het over 'geloof in de toekomst', en in mei kwam de ‘Duurzame Toekomst’ aan de orde.

Maar wat we misschien het meest gemist hebben in de jaren van corona is het gevoel van verbondenheid, echte verbondenheid met elkaar. Het waren jaren van afstand. Eén van de manieren om verbondenheid met elkaar te ervaren is muziek! Bijvoorbeeld als mensen met elkaar zingen – ook dat kon vaak niet tijdens corona.

Hans Timmermans is dirigent van onze cantorij, en tijdelijk ook dirigent van koor Synoidos. Hij was meteen enthousiast toen we hem vroegen iets te vertellen over de relatie tussen muziek en ‘verbondenheid’. Ongetwijfeld stimuleert ons dat ook om wat breder over verbondenheid te spreken en na te denken. Hoe creëren we een toekomst waarin we met elkaar in verbinding zij? Waarin we echt op elkaar betrokken zijn?  

Hans gaat iets vertellen en hij is van plan ons ook iets van ‘verbinding’ te laten ervaren.  

U bent meer dan welkom, laat u verrassen op 3 juli, om vier uur in het Gruizenkerkje.Het Gruizenteam, Bert, Lianne, Marijn en Christel
terug