Synoidos brengt Passiecantate

Zaterdag 17 februari 2024, aangepast 12 maart
Op zaterdag 23 maart om 19.30 uur voert  Synoidos in de Johanneskerk de indrukwekkende en eigentijdse passiecantate 'Who is this King' uit. Het voorprogramma wordt verzorgd door vioolensemble Musarte. Bij het concert wordt een bijzondere kruisweg geexposeerd, die door kunstenaar Hennie van der Steeg is gemaakt.

Deze passiecantate staat in de traditie van moderne verbeeldingen van het lijdensverhaal. Het verhaal van het lijden en sterven van Jezus blijft mensen zo sterk raken dat het steeds opnieuw en ook steeds in nieuwe vormen verteld en verbeeld wordt. De Passiecantate bestaat uit tien liederen, met daaromheen een verhaal dat even oud als actueel is. Een mens die vrede zoekt en liefde predikt, maar stuit op onbegrip en afkeer. Een menigte die elkaar opzweept, die schreeuwt dat het afgelopen moet zijn met die mens. Een onschuldige die sterft. En tenslotte toch de boodschap dat uiteindelijk het goede overwint, en zelfs sterker is dan de dood. Ook vandaag kost het soms moeite om aan die overtuiging vast te houden. 

De cantate wordt ingeleid door een muzikaal voorprogramma. Dat voorprogramma wordt verzorgd door het strijkkwartet Musarte. Musarte is ontstaan in Coronatijd en bestaat uit twee violisten, een altviolist en een cellist van het Kerkraads Symphonieorkest. De musici zijn Linus Horen, Yvonne van der Does, Werner Kamps en Ingrid Holleman. 


Musarte

Heel mooi is verder dat kunstenaar Hennie van der Steeg onlangs een bijzondere kruisweg in acht panelen heeft geschilderd. Hennie is sterk met Synoidos verbonden, en was jarenlang lid van ons koor. Voor ons is het een eer dat deze kruisweg tijdens het passieconcert zal worden geëxposeerd. 

De toegang voor deze avond is € 15,00 euro. Dat is inclusief consumpties. We beginnen om half acht, en om zeven uur gaat de zaal open. 

Bestel uw kaartjes via deze link
of volg onderstaande QR code. 
(Ook aan de zaal kunnen kaartjes gekocht worden).


Koor Synoidos
terug