Succesvolle doorstart "Zin en Hapjes"

4 oktober 2020
Heel makkelijk is het allemaal niet in deze tijden van corona, maar toch waagde het team van “Zin en Hapjes” het om weer van start te gaan. Dat was een goede gedachte, zo bleek op zondagmiddag 4 oktober.
In de gezellige beslotenheid van de Gruizenkerk kan het nu niet en er zijn diverse maatregelen nodig om dit verantwoord te doen. Maar toch, zo’n 25 mensen waren erbij in de Johanneskerk, onder wie ook verschillende mensen voor het eerst. De column werd uitgesproken door Lijsbeth Bruens en ging over luisteren. Dat was best toepasselijk, want met anderhalve meter tussen mensen is luisteren nog belangrijker en moet je er soms nog wat meer moeite voor doen. Elly Meijers zong staande achter een veilig corona-spatscherm enkele toepasselijke liederen, begeleid door Bert Stuij op gitaar. Lekkere hapjes werden gemaakt en geserveerd door Gerdien Zwartkruis. Daarnaast, vaste prik: twee soorten zoute stokjes. Echte zoute stokjes om te eten en symbolische zoute stokjes om wat langer op te knabbelen, namelijk briefjes met stellingen om over door te praten.
In ieder geval tot eind dit jaar zullen de volgende afleveringen van “Zin en Hapjes” in de Johanneskerk plaatsvinden. Op zondag 1 november 16.00 uur gaat columnist Nely Stuij het hebben over Balans.

Tekst: Willy de Koning



terug