Startdienst 19 september - niet op kerkdienst gemist

Zondag 19 september 2021
Er is iets mis gegaan bij het opnemen en uitzenden van de dienst van 19 september, de startdienst van het nieuwe seizoen. Die is daardoor helaas niet op ‘kerkdienst gemist’ te zien. Er is wel een geluidsopname gemaakt, die u hier kunt beluisteren:

Dat de TV-opname is mislukt, is jammer, want we waren graag met de mensen thuis én de mensen in de kerk samen aan het nieuwe seizoen begonnen. Laten we u daarom naast de geluidsopname in elk geval wel een kort verslag brengen van de dienst. Het thema van de dienst was aangereikt door de landelijke kerk en luidde ‘Van U is de toekomst’. De dienst was voorbereid door een aantal gemeenteleden en er werd ook een bijdrage geleverd door een zanggroep. Het bijbelverhaal dat centraal stond, is dat van de gebogen en gekromde vrouw, die door Jezus weer rechtop de toekomst tegemoet kan gaan. Daar hopen we zelf ook op, velen van ons hebben het afgelopen jaar immers ook het een en ander te verstouwen gekregen. Symbolisch werden er twee schalen neergezet, één met scherven (‘de scherven van het verleden’) en één waarin de scherven met goudstof weer aan elkaar gelijmd zijn. Een kunstwerk van Henny van der Steeg, heel betekenisvol. Een mooi onderdeel waren verder de wensen voor de volgende generatie die vele gemeenteleden hadden ingestuurd. Een bloemlezing daaruit komt in een volgende Onderweg.

De dienst was ook de aftrap voor het kringenwerk, de activiteiten die in het komende seizoen georganiseerd worden. Er komen nog steeds activiteiten bij, maar een en ander is ook al begonnen. Kijk vooral op de site ‘kringenwerk.nl’, laat u inspireren en doe mee. Het lijkt er immers op dat ontmoetingen weer meer mogelijk gaan worden.

Daar sloten we de dienst ook mee af, ontmoetend met cake en koffie aan tafels, die in de kerkzaal waren neergezet.
Het is jammer dat het meekijken van thuis niet lukte. Laten we dan wel hopen dat ontmoeten in de toekomst weer meer gaat voorkomen. En uiteraard dat we de technische problemen in de toekomst voorkomen.
Ter inspiratie nog het prachtige lied waarmee de dienst werd afgesloten:
  
 
Bert Stuij
terug