Onderweg gaan deuren voor je open

Maandag 13 november 2023
In het eerste lied van deze Springdienst op 12 november: ‘U bent de God van mijn reis, van begin tot het einde’ werd gelijk duidelijk waar het om ging, deze dienst: Op weg gaan.

Jaap (Maurice) en Sandra (Thea) lieten met hun tweespraak zien, hoe verschillend je onderweg kan gaan: vol vertrouwen met weinig op zak of tot de puntjes voorbereid, zodat je denkt, dat er werkelijk niks mis kan gaan. Deze tegenstelling werd prachtig uitgewerkt!

Irene heette een ieder welkom, waarna we het kinderlied ‘Abraham’ zongen onder begeleiding van Fedor Coenen. Abraham ging onderweg, vertrouwend op Gods woord zonder dat hij wist waar hij terecht kwam. Dit werd ook voorgelezen uit de Bijbel in gewone taal.

Na nog een lied over reizen langs de weg van verlangen was het woord aan Doetien Benz.
Zij nam ons mee in het persoonlijke verhaal over haar weg langs de verschillende plekken in Nederland, waar ze heeft gewoond.  Over haar hobby ‘wandelen’ wat ze altijd met heel veel liefde heeft gedaan, genietend van de schepping van God. Ook hebben Ben en Doetien vaak onderdak geboden aan andere Pieterpadders of Pelgrims. Over deze wandelavonturen hebben ze lezingen gehouden bij verenigingen en kerken. Ze vertelde over haar levensweg op lichte paden, maar ook langs donkere wegen. Ze zei dat ze, met vertrouwen op God, kracht kreeg om deze moeilijke paden te bewandelen. Ze sloot af met de mooie woorden: ‘Houd op het licht, altijd je ogen gericht. Dat zal je kracht zijn voor morgen.’ We mochten deze woorden ook zingen en als boodschap mee naar huis nemen.
Hierna gingen we zelf op reis langs vier ervaringsgebieden. We mochten luisteren naar de vogels in het veld, voelen aan verschillende materialen uit de natuur, ruiken aan de geuren, die de natuur te bieden heeft en als laatste zien hoe de natuurpracht onze ogen streelt.

In de actualiteiten vertelde Nely onder andere over de vredesmars waarin ze had meegelopen in navolging van de vredesmars waarin Palestijnse en Israëlische vrouwen samen liepen om op te roepen tot vrede. De suggestie als reactie hierop, om thuis de vredesvlag op te hangen, werd met applaus beantwoord. In  gebed brachten we al deze zaken voor God.

Na nog een mooi lied, de mededelingen en drie (omgekeerde) collectes sloten we af met de zegen dat God je op je weg draagt in de palm van Zijn hand. Hoe bemoedigend is dat!
Na afloop was er heerlijke soep gemaakt door Yvonne Kooyman en werd er druk nagepraat over ieders levensweg.

De volgende Springdienst is op 28 januari. Wil je ook een keer meewerken of meedenken over een aansprekend thema? Laat het ons dan weten.

Namens het Springteam,
Inge Streekstra
  
terug