Ga mee!

Spring! gaat op weg op 12 november

22 oktober 2023
Het jaarthema van de Protestantse Kerk is ‘Ga mee!’. Met dit jaarthema worden gemeenten uitgedaagd om samen op te trekken met andere gelovigen en mensen van goede wil. Het Spring!-team is absoluut van goede wil en gaat zeker mee op weg in de dienst van 12 oktober. Maar waarheen eigenlijk? En met wie?

Is het leven niet ook een soort reis? We zijn dus op weg. Soms heeft onze reis een doel, soms wandelen we voor ons plezier en is de reis zèlf het doel. Daarom is het thema van de Spring! dienst van 12 november “Op weg gaan”. Heeft ons leven eigenlijk een doel? Of nemen we het leven gewoon zoals het komt. Wandelen we graag alleen of liever samen.

In de Bijbel zijn mensen voortdurend op reis. Ook Abram maakte een lange reis. Hij wist niet waar hij terecht zou komen, maar hij vertrouwde op God. Vertrouwen betekent ook dat we onbevangen in het leven staan en open staan voor wie op ons pad komt.

Doetien Benz werkt mee aan deze Spring! dienst en vertelt over haar eigen reiservaringen. De tweespraak is tussen twee vrienden: één heeft zijn reis al een half jaar van te voren tot in alle detail voorbereid en laat niets aan toeval over, de ander gaat gewoon op pad en ziet wel waar ze uit komt. Op wie lijk jij het meest?

In de ontmoeting gaan we ook op weg, langs ervaringsplekken waar we onze zintuigen laten prikkelen.

Nieuwsgierig? Kom dan ook naar de Spring! dienst op zondag 12 november in de Johanneskerk. Om 10:00 is er koffie, om 10:30 begint de dienst. Achteraf is er soep.

Het Spring! team

terug