Ria van Mourik neemt afscheid als organiste

Maandag 27 december 2021
In de muzikale Kerstmorgendienst nam Ria van Mourik afscheid als organiste. Haar liefde voor muziek is niet verminderd, maar haar gezichtsvermogen helaas wel. Noodgedwongen en met pijn in het hart moet zij dan ook een punt zetten achter een organisten-carrière van zestig jaar.
Heel bijzonder is dat zij in de dienst samen speelde met haar even muzikale zoon Martin, die zijn Spaanse gitaar had meegenomen. Spaanse gitaar en orgel, vast geen gebruikelijke combinatie, maar het klonk prachtig.
Pier sprak Ria na afloop van de dienst toe en haalde vele mooie herinneringen op. Herinneringen aan haar orgelspel en begeleiding natuurlijk, maar ook aan haar enthousiasme voor tal van muzikale activiteiten. Van cantorij tot Kerstmusical en van muzikale liturgievernieuwingen tot inspirerende muziekavonden. Na Pier nam Eddie Roerdink het woord. Hij reikte Ria namens de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (de VKB) een prachtige draagspeld uit, ‘in goud en briljant’, en een bijbehorende oorkonde.
We blijven Ria natuurlijk ontmoeten, ze blijft betrokken bij de muziek in de kerk en de liturgie, maar haar orgelspel werd op deze Kerstmorgen muzikaal afgesloten. We kijken terug op een lang en rijk muzikaal tijdperk.

Bert Stuij
terug