Reik de hand, sta op en spring!

aandag 15 mei 2023
Op deze zonnige Moederdag  werd de 25ste Spring!-dienst gevierd. Met open armen werd iedereen ontvangen, aldus het lied.
Petrus (Bert) en Johannes (Inge) vertelden in hun tweespraak met elkaar over hun enthousiasme en hun twijfels. Ze reikten elkaar de hand om in vertrouwen de sprong te wagen om Jezus’ handen te zijn.
Nely noemde alle mensen die betrokken zijn geweest sinds 3 februari 2019, toen de eerste Spring!-dienst een feit werd.
 
Het kinderlied was een prachtige combinatie van zingen, gebaren en springen.
Na de schriftlezing (Handelingen 3: 1-11) en het Iona-lied, verzorgde Marnix een zeer indrukwekkende, persoonlijke, uitnodigende preek over Petrus, aan wie in de eerste Spring!-dienst de hand werd uitgereikt door Jezus toen hij in het water wegzakte. Nu reikt Petrus zelf de hand uit aan de verlamde man. Marnix riep ons op om, met president Kennedy zijn woorden, niet te kijken wat het land voor jou als persoon kan doen, maar om te kijken wat jij als persoon voor het land, of in ons geval, de kerk kan doen. Als je gelooft, dat Jezus je de hand reikt, kunnen er zoveel mooie dingen gebeuren. Het lied: ‘There can be miracles, when you believe’ sloot hier mooi op aan.
In de ontmoeting en de aanstekelijke meditatieve muziek van Fedor op piano en Anne op de saxofoon konden we onze eigen gedachten hierover laten gaan.
 
Ook de interessante en aangrijpende actualiteiten, een vast onderdeel bij de Spring!-diensten, vonden in het gebed een plek.
Na nog een passend lied, een slotwoord en de collectes mocht iedereen naar huis keren met de zegen van God (Ga met God en Hij zal met je zijn). We kregen een mooi bloembolletje om deze ‘spring’ te vieren en genoten van het drankje en de heerlijke hapjes gemaakt door Ruth.
Maakte jullie hart na zoveel zegeningen ook niet een sprongetje? Op naar de 50!
 
Inge Streekstra
 
 
 
 
terug