Prentje met Paaswens van bisschop Smeets

Donderdag 6 april 2023
Het zal ook ons als protestanten niet zijn ontgaan dat bisschop Harrie Smeets van het Bisdom Roermond ernstig ziek is. Smeets is bisschop sinds december 2018, daarvoor was hij pastoor-deken van Venray. Zijn wapenspreuk luidt: In Gods naam mensen lief hebben. Op de website van het bisdom is te lezen hoe de bisschop ondanks zijn ziekte toch probeert om samen met gelovigen/kerkgangers het Paasfeest te beleven. De tekst van het bisdom staat hieronder:
Willy de Koning

Gelovigen in Limburg die dit Paasweekeinde naar de kerk gaan, krijgen daar een gebedsprentje met een persoonlijke Paaswens van bisschop Harrie Smeets uitgereikt. Door zijn ziekte kan de bisschop niet zo zichtbaar in parochies aanwezig zijn als hij graag zou willen. Daarom wil hij op deze manier iedereen een Zalig Paasfeest wensen.
Op het prentje staat een afbeelding van het schilderij van de Emmaüsgangers van de in 2008 overleden kunstenares Janet Brooks-Gerloff. Het originele schilderij hangt in de benedictijnerabdij in Kornelimünster vlakbij Aken. Op het schilderij zijn de twee mannen uit het evangelie volgens Lucas te zien die onderweg naar Emmaüs begeleid worden door de verrezen Christus. Daarnaast staat een anoniem gedicht dat mgr. Smeets voor deze gelegenheid heeft uitgezocht.
De prentjes zijn via de parochies verspreid en worden met Pasen aan de kerkgangers uitgereikt. De prentjes zijn – zolang de voorraad strekt – ook bij het bisdom te bestellen.
   
 
terug