Burgemeester Verheijen houdt preek van de leek

24 maart 2023
Burgemeester Verheijen komt 2 april ‘preken’ in de Johanneskerk, om 16.00 uur. Het is al een gevestigde traditie in Nederland, maar in onze gemeente was het er nog niet van gekomen: de preek van de leek. U kent de opzet misschien. Een bekende plaatsgenoot neemt plaats ‘op de kansel’, en mag een dienst leiden. Met zijn of haar preek deelt hij iets wat hem of haar bezighoudt, inspireert of raakt -  gebaseerd op een bijbeltekst die hij zelf gekozen heeft. Er wordt bijpassende muziek gekozen, en er zijn momenten van reflectie. We zijn heel blij dat Burgemeester Verheijen van Sittard-Geleen de uitnodiging heeft aangenomen om de eerste ‘preek van de leek’ voor ons te verzorgen. De muziek wordt verzorgd door pianist Marnix van Gurp en violiste Anna Jansen, die ook bekend is van het Joodse muziek ensemble 'Mejoeches'. Na afloop is er gelegenheid voor een hapje, een drankje en een gesprek. 

De Preek van de Leek is georganiseerd door het 'Gruizenteam', dat verder activiteiten in het Gruizenkerkje organiseert. Maar vanwege de verwachte belangstelling vindt de Preek van de Leek plaats in de Johanneskerk.

Het gaat allemaal gebeuren op 2 april, om vier uur ’s middags. Dat is de zondag van Palmpasen. Dit tijdstip op de eerste zondag van de maand is normaal gesproken gereserveerd voor Zin en Hapjes. Deze keer komt daarvoor in de plaats dus de ‘preek van de leek’, en vervolgens gaan we weer verder met Zin en Hapjes op eerste zondagen, in de Gruizenkerk.

Uiteraard bent u allemaal van harte welkom.

Het Gruizenteam – Bert Stuij, Christel Prins, Marijn van Oord en Lianne van Oord.

terug