Paaskaarsen 2023

Maandag 10 april 2023
Volgens een goede oecumenische traditie zijn ook voor 2023 weer nieuwe Paaskaarsen gemaakt. Eén voor de kerk van Vrangendael en één voor de Johanneskerk.
Jan Wetzeler maakte het ontwerp, hij liet zich inspireren door het jaarthema van de Parochie Christus’ Hemelvaart – H. Joseph:.
En laat dat nu bijzonder goed aansluiten bij het jaarthema van de PKN voor 2023-2024, dat wordt ‘Ga mee’.
Op de kaars is een levensweg te zien in groen en blauw. Die weg over land en water leidt naar het kruis. Daarachter het logo van de PKN, met de oranje stralen en de duif in het midden.
Als altijd staan de Alfa en Omega op de kaars, als symbool voor de weg die God met mensen gaat: ’Van ooit tot altijd’. En natuurlijk het jaartal 2023.
Op de foto zijn Yolande de Vries en Jan druk aan het werk. De afbeelding wordt gemaakt van dunne wasplaten, het uitsnijden van de details is vaak priegelwerk. Zeker als je al een tijdje aan het werk bent, de was wordt dan zacht en is lastiger te verwerken. Bij deze afbeelding is dat voor de slingerende weg niet zo erg, die is dan juist makkelijker vorm te geven.
In de viering van de Paaswake werd de kaars brandend binnengebracht. Om daarna bij alle vieringen te branden als symbool van de levende, opgestane Heer.
Als u in de kerk bent, loop gerust eens naar voren om de details te bekijken.
Yolande de Vries, Jan Wetzeler, Christel Prins


 
terug