Ouderendienst met huwelijksjubileum

Maandag 13 mei 2024
In de Hoogstaetedienst op 7 mei was het thema:  ‘Wat kunnen we doen aan het behoud van de aarde?’. Doetien Benz leidde de dienst in met de verwondering over de prachtige lente. Met al zijn kleuren en geuren, de bloesems en bloemen. De zaden die gezaaid zijn, de aardappelen die gepoot zijn. Alles wat bloeit en groeit op onze aarde, van God gekregen!

Het Bijbelgedeelte was uit Genesis 1 De schepping van de aarde en al wat daarop groeit en bloeit.  We zongen uit onze liedbundel: "God die alles maakte!" In de meditatie vertelde Doetien heel enthousiast over de grote tuin die ze heeft gehad en waar ze zoveel plezier aan beleefde! Met zaaien en oogsten uit de groentetuin, met de vele boeketten bloemen uit de bloementuin, met de oogst van de fruittuin, de eieren van de 20 kippen en de vele feesten die ze met haar gezin op het grasveld vierde. Heel dankbaar was ze voor alles wat de tuin haar en haar gezin haar gaf. Op het kleine stukje aarde, van God gekregen! Ook al heb je een klein tuintje of een balkon, je kunt altijd genieten van de bloemen en de vogels of van een wandeling in het bos of park! De meditatie werd beëindigd met een gedicht van Nel Benschop "De Boom!"

Iedereen kon daarna vertellen wat hij of zij deed voor het behoud van de aarde! Minder water gebruiken! Niet vliegen! Afval scheiden! Tweedehands kleren kopen! Kraan niet laten stromen met tanden poetsen! Regenwater opvangen in een ton!

Daarna was er aandacht voor het 65-jarig huwelijksjubileum van Miek en Marius van Andel op 15 mei. Ze zijn heel kerkelijk betrokken. Marius zingt bij de cantorij en is penningmeester van de Hoogstatedienst. Miek bezocht jarenlang alle ouderen in huize Hoogstaete. Doetien las een passend gedicht voor en bood bloemen aan. Elly zong een prachtig lied voor het bruidspaar en allen zongen: "Als je geen liefde hebt voor elkaar!" Miek trakteerde tijdens de koffie op lekker gebak en Marius ging met de geldpot rond voor het project Rwanda.

In het gebed waren we heel dankbaar voor de vrijheid, waarin wij mogen leven. In tegenstelling tot zoveel andere landen! Als slotlied klonk het lied "Tel uw zegeningen", gekozen door het bruidspaar! Het was een feestelijke dienst.

Doetien Benz
 
terug