Oproep om mee te denken

Dinsdag 10 oktober 2023
In de week van 21 tot 28 januari 2024 is het de Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Dat is een activiteit vanuit de Wereldraad van Kerken. Het grote gebod, zoals we deze tekst kennen uit Lukas 10: 25-37, is onze leidraad.
Al jaren, ook in onze omgeving, een goede traditie om dan samen met christenen uit andere kerken ons geloof te vieren en samen te bidden. Materiaal voor de Week van gebed is voorbereid door een oecumenisch team van christenen uit Burkina Fasso.

Het lijkt nog ver weg, januari 2024, maar met de voorbereidingsgroep willen we in november aan de slag om dit voor te bereiden. En we zoeken mensen die mee willen doen in de voorbereiding en bij de dienst in de Johanneskerk op 21 januari. Deze dienst is samen met de Parochie Vrangendael. Ook vanuit de parochie zijn er vrijwilligers betrokken bij de voorbereiding.
In de praktijk betekent dat 2 keer vergaderen, wat leeswerk ter voorbereiding, en samen vormgeven aan de liturgie.
In de Week van gebed zullen er ook op andere plaatsen in de Westelijke Mijnstreek vieringen gehouden worden, op dit moment zijn plaatsen en data nog niet bekend.

Meer informatie en aanmelden bij Jolien Leeffers of Christel Prins.

Christel Prins
christelprins@hetnet.nl


 
terug