Opfriscursus voor Onderweg-redactie

Vrijdag 5 juli 2024
De redactie van Onderweg kreeg dinsdagmiddag een digitale opfriscursus van De Zalige Zalm, het communicatiebureau voor de kerken, waar Onderweg wordt gedrukt. Via een online-programma verzorgt de redactie van Onderweg zélf de inhoud en opmaak van ons kerkblad.

Dat doen we al enkele jaren en daarom gaf De Zalige Zalm ons een opfriscursus cadeau. Dat gebeurde via een onlineverbinding. José Sluiter van De Zalige Zalm zat achter haar bureau in Deventer, redactielid Irina Tillema deed dat vanaf haar werkplek bij de gemeente Leudal en de overige redactieleden kwamen bijeen in de Johanneskerk.
We bogen ons over vragen als: “Wat is je doelgroep”, “Wat is je missie”, ”Is je blad uitnodigend” en nog veel meer. Er werd ons van alles duidelijk, we kregen tips en deden nieuwe ideeën op. Eén van de belangrijkste dingen was: Minder tekst maakt het blad aantrekkelijker en leesbaarder. Dat knoopten we in onze oren en geven het meteen door aan ú, als indiener van kopij. Houd het kort en bondig! Ook over de indeling, de kleuren en de lettertypes werden ons mogelijkheden aangereikt. Dus als er veranderingen optreden de komende tijd, dan weet u hoe dat komt.

Namens de redactie, Willy de Koning
 
terug