Beroepingswerk gaat nieuwe fase in

Op zoek naar een nieuwe predikant

20 maart 2021
We zijn inmiddels al een poosje vacant, en dat betekent dat we op zoek zijn naar een nieuwe predikant (v/m) in onze gemeente, naast voorganger Pier Prins. Al eerder hebben we u laten weten dat er een 'profielschets' gemaakt is. Daarvoor is zorgvuldig nagedacht over onze hoop en verwachtingen voor onze gemeente, en over de predikant die daarbij zou kunnen passen.  

Er bleek vervolgens nog even wat tijd nodig voor diverse procedures, maar nu komt het beroepingswerk echt op stoom. We gaan adverteren op de website van de PKN, de plek waar de meeste predikanten op kijken als ze een overstap overwegen.  

Zo’n advertentie brengt hen dan naar onze eigen website, waar ze een uitgebreidere en uitnodigende advertentie vinden, een korte profielschets van onze gemeente, én een profielschets van de predikant die we zoeken. Misschien is het inspirerend om de advertentie en de profielschetsen ook eens te lezen. Klik daarvoor op deze link

We nodigen u ook graag uit om zelf met eventuele namen te komen. Als u dit allemaal zo leest, dan kent ú wellicht een predikant die bij ons zou passen. Wie weet hoort u ook wel wat van familie of kennissen uit andere delen van het land. Mocht u namen hebben (of andere suggesties voor de beroepingscommissie), meldt het dan bij ons secretariaat (Jenny Kooistra via cvdsec@pgmbd.nl), of bij één van de leden van de beroepingscommissie.  

Als commissie vinden we het best spannend, en we hopen snel iemand te vinden die in het ‘plaatje’ past! 
 
Joop Joossen, Jenny Kooistra, Ida Dorrestein, Bertha Verkerk, Emma de Koning, Yolanda Kragt, Bart Kooyman en Bert Stuij.
terug