Onderhoud begraafplaatsen

8 juli 2023
Midden in het centrum van Sittard ligt de begraafplaats als een mooie tuin in de stad, met veel oude bomen en daartussen de graven. Eén keer per maand, op een donderdagochtend, wordt er hard gewerkt aan het onderhoud van de Hervormde begraafplaats in Sittard. Dit gebeurt door een groep vrijwilligers, onder leiding van Bert Blom, de beheerder van deze begraafplaats.

Stipt om 10 uur wordt er door de vrijwilligers samen koffie gedronken. Dit wordt verzorgd door Janneke van Delft. Zij zorgt ook altijd voor heerlijke vlaai bij de koffie. In overleg met Janneke ben ik op 6 juli komen kijken naar het werk en heb ik de verhalen over de geschiedenis van de begraafplaats en over de verschillende mensen die daar begraven liggen mogen horen. Er kan nog steeds begraven worden op deze mooie plek en ook is het mogelijk om de as van een overledene te laten bijzetten.

Op deze donderdag waren er niet zo veel vrijwilligers aan het werk. Een aantal van hen was opgetrommeld om in Urmond aan de slag te gaan met het snoeien van de heggen van de tuin en van de begraafplaats bij het kerkje aldaar. Mooi dat er vrijwilligers zijn die zich hiervoor willen inzetten!

Wilt u ook meehelpen? Dat kan! Aanmelden kan bij Bert Blom, mail naar: begraafplaats@pgmbd.nl.
Graag spreek ik mijn hartelijke dank uit aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor het onderhoud van de tuinen en begraafplaatsen van onze gemeente.

Ds. Jolien Leeffers
 

  
terug