Onbekend en toch bemind

25 juli 2022
De Spring!-dienst van 17 juli ging over de ontmoeting van Jezus met de Kananese vrouw. Voor Jezus is zij een ‘vreemdeling’, en het duurt even voor ze elkaar vinden. Misschien wel een passend verhaal voor de vakantie, waarin veel mensen er op uitgaan, en wellicht nieuwe of ‘vreemde’ mensen gaan ontmoeten.

In de ontmoeting van Jezus met de vrouw gaat dat niet vanzelf. Sterker nog, de Kananese vrouw wordt compleet genegeerd door Jezus. In de monoloog vertelt Inge als de Kananese vrouw hoe dat voelde. Zeker omdat ze Jezus zo hard nodig had, voor haar zieke dochter. Haar geloof en doorzettingsvermogen zorgen ervoor dat haar dochter uiteindelijk toch gered wordt.

De bijbellezing werd geïllustreerd met taferelen van playmobil poppetjes, gemaakt en gefotografeerd door Gonne Schuur. De zieke dochter wordt door de vrouw bij Jezus gebracht, en ze laat zich niet afschepen!  

Tijdens de overdenking vraagt Henk Verkerk zich af hoe wij omgaan met vreemden, ook met vreemden die misschien bij ons op bezoek in de kerk komen. Maken we een praatje? Nemen we ze serieus? Of praten we toch liever met bekenden. Daarom krijgt iedereen tijdens het ontmoetingsmoment de oproep om met iemand te spreken die hij of zij nog niet kent. Met als startpunt de zin ’’Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat …….’’

Een mooie oproep om ook in het dagelijks leven en bij het bezoeken van de kerk uit te voeren. En wie weet om op vakantie op een ‘onbekende’ af te stappen. Onbekend en toch bemind!

Heeft u de dienst gemist? U kunt die nog terugkijken via kerkdienstgemist.nl.  Op- en aanmerkingen kunt u aan het Spring!-team doorgeven. En welkom op de volgende Spring!-dienst op 2 oktober! We ontmoeten u daar weer graag. 

Het Spring!-team: Ard, Davida, Inge, Irene, Marnix, Maurice, Nely, Rosetta en Theaterug