Gebed van Ester en verhaal van Suzanna

13 april 2022
Donderdagavond 20 april is de eerstvolgende avond van de Oecumenische kring in Beek. Dit voorjaar is het onderwerp de Deuterokanonieke boeken. Wist u dat die boeken wel in de Rooms Katholieke Bijbel staan en niet In de Protestantse Bijbel?

In de Rooms Katholieke Bijbel staat bijvoorbeeld het boek Judith. Dat is het verhaal van een dappere vrouw die met Gods hulp door een list de stad Betulia redt van een belegering door het leger van Nebukadnessar. De mooie Judith slaagt er in de tent van legeraanvoerder Holofernes te bereiken, en onthoofdt hem dan. Michelangelo heeft dit behoorlijk heftige verhaal uitgebeeld op een deel van het plafond van de Sixtijnse kapel.

Komende donderdag avond 20 april gaan we met elkaar een aantal gedeelten uit de Deuterokanonieke boeken bespreken. Deze keer gaat het onder andere om het gebed van Ester en het verhaal van Suzanna. Bij ons onbekend maar zeker de moeite waard om kennis van te nemen. Rembrandt heeft en schilderij gemaakt van de badende Suzanna die bespied wordt.  Wij komen dus op donderdagavond 20 april bij elkaar. We beginnen om 20.00u. De locatie is de Kapelanie, Raadhuisstraat 17 in Beek. Komt u ook?

Henk Verkerk (06-22477211)
 
terug