Noach ging een bootje bouwen

Maandag 6 februari 2023
Soms komen er tien, twaalf kinderen of nog meer naar de kerk met ouders en grootouders voor een viering van Kerk op Schoot. Op zondagmiddag 5 februari kwamen er maar twee peuters en twee ouders naar de Johanneskerk, Mees met zijn vader en Suus met haar moeder. Een klein intiem clubje dus, maar daarom niet minder waardevol. Het blijkt dat de kinderen zo graag komen dat ze uit zichzelf extra vroeg wakker worden uit hun middagslaapje. De peuterdiensten kennen vaste onderdelen, het aansteken van een kaars, een lied met het noemen van hun eigen naam, een knuffel met dominee Beer, een kort gebed en passende liedjes.
Het verhaal van Noach, de dieren en de ark werd door Jolien Leeffers tot leven gebracht met een opblaasbootje. Daar werden allerlei meegebrachte dierenknuffels in gelegd, ook dominee Beer kwam erbij.
Op de wijs van ‘Berend Botje’ werd gezongen:

Noach ging een bootje bouwen
Voor zijn zonen met hun vrouwen
Alle dieren mochten mee
In het bootje over zee
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Waar zijn alle dieren gebleven
Hij keek eens hier
Hij keek eens daar:
Zoveel dieren bij elkaar!


De regen kwam uit de bloemenspuit neer op de paraplus, het water steeg en de boot ging drijven.  Toen de ark bijna weer de grond raakte liet Noach een duif los. Mees en Suus kregen een papieren duif en die bracht zowaar een takje mee naar de ark. Er was een prachtige regenboog, er werden bellen geblazen waarin je de kleuren van de regenboog ziet en zelfs de koekjes bij de ranja na afloop hadden regenboogkleuren.
De volgende Kerk op Schoot is op zondagmiddag 5 maart, 15.00 uur.
Willy de Koning


 
terug