Een nieuw begin van ‘Zin en Hapjes’

28 januari 2022
Het is al vaker aangekondigd, en bijna even vaak moesten we op het laatste moment toch weer uitstellen. Maar op 6 februari is het zo ver, ‘zin en hapjes’ gaat om vier uur weer van start. Vanwege de afstandsregels beginnen we in de Johanneskerk, in plaats van in het intieme – maar vrij kleine – Gruizenkerkje.

U herinnert het zich wellicht nog, ook al is het al lang geleden dat het plaats kon vinden. Mooie muziek, een gesproken column over een aansprekend woord, hapjes, en goede gesprekken. Helemaal hetzelfde zal het niet worden in de Johanneskerk, maar de column is er, de muziek, en we vinden ook vast wel een manier om van gedachten te wisselen. De hapjes zijn nog wat bescheiden, maar ook daar vinden we wat op.  

Het woord van de dag is ‘de toekomst’ – een woord waar we de komende maanden vanuit een aantal perspectieven over na willen denken. Het eerste perspectief komt van de ‘nieuwe generatie’. Simon Stuij zal als jonge dertiger de gesproken column voor zijn rekening nemen. Simon geeft les aan de universiteit van Amsterdam, en komt ook daar met toekomstbeelden en verwachtingen in aanraking. De muziek wordt verzorgd door pianist Bart Pols, en ook daar kijken we naar uit.

U bent van harte welkom op 6 februari, om vier uur in de Johanneskerk. U hoeft zich daarvoor niet op te geven (we verwachten niet dat er meer dan 60 mensen komen), wel vragen we u bij verplaatsingen in de zaal een mondkapje te dragen. U wordt geplaatst, zodat anderhalve meter afstand gewaarborgd is.  

We kijken er enorm naar uit! Namens het Gruizenteam, Bert Stuij.
 
terug