Muzikale workshop en mini-concert Synoidos

19 maart 2023
Op zaterdag 18 maart organiseerde Synoidos een bruisende muzikale middag in de Johanneskerk. Het is dat het dak daar al zo hoog is, anders was dat er zeker af gegaan, zo uitbundig werd er gezongen na een middag intensief repeteren.

De middag begon met de workshop ‘Zingen met Synoidos’. Bijna veertig (nog?) niet-koorleden hadden zich opgegeven om een middag liederen in te studeren, samen met Synoidos zelf. Met haar karakteristieke enthousiasme stond onze Belgische dirigente Nadia Loenders voor de groep van bijna 80 zangers. De in te studeren liederen klonken bekend, namelijk ‘Fields of Gold’ van Sting, en ‘You’ve got a Friend’ van Carol King. Maar om die meerstemmig mooi te krijgen, dat was, zoals Nadia zei, ‘nog een hele boterham’. Een hele kluif, zouden wij in goed Nederlands zeggen.

Toch lukte dat wonderwel. In elk geval was de titel ‘you’ve got a friend’ zeer toepasselijk deze middag. Muziek schept verbinding, en in een koor merk je dat elke stem de andere nodig heeft. Zoals dat ook voor vrienden geldt, eigenlijk.

Na het instuderen volgde een mini-concert, waarbij we begeleid werden door onze vaste pianiste Suzanne Welters. Er kwam nog publiek bij, Dat kon genieten van de twee ingestudeerde liederen, en aansluitend nog van een programma dat Synoidos alleen zong. Het slotlied was de klassieker ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen, en bij dat lied zong iedereen mee, publiek, workshoppers en Synoidos. Halleluja!Dit was de eerste keer dat Synoidos weer nadrukkelijk naar buiten trad ‘na Corona’. Dat is erg goed bevallen. En er komt nog meer om van te genieten. Op 11 juni doet Synoidos mee aan een kerkdienst in de Johanneskerk. Het thema van die dienst lijkt ‘Vriendschap’ te worden, dus u kunt wel raden welk lied in elk geval terugkomt. Dan op zaterdagavond 28 oktober geeft Synoidos een groot concert in cultureel centrum ‘Onger de 2 Tores’ in Sanderbout, met als titel ‘De Reiziger’. Uiteraard zal dat een muzikale reis worden. We nodigen u daar nu alvast voor uit, zet het in uw agenda.

Synoidos.
 
terug