Mooie diensten aan het eind van het jaar

Zondag 24 december 2023
Een groot blazersensemble uit Grevenbicht begeleidde de samenzang van het lied ‘Komt allen tezamen’ aan het begin van de kerstavonddienst in het kerkje van Grevenbicht. Daarna trok het muziekgezelschap Grevenbicht in om ook daar kerstmuziek te spelen. De kerk was goed gevuld en sfeervol verlicht en de grote kerstboom prachtig versierd. Dominee Jolien Leeffers ging voor. Na de dienst waren er warme chocolademelk, glühwein en kerstchocolaatjes.
Later die avond ging Dominee Jolien Leeffers ook voor in de Johanneskerk, waar het koor Synoidos muzikale medewerking verleende.

Ook op eerste kerstdag, oudjaar en Nieuwjaar zijn er nog mooie diensten. Traditiegetrouw staan de kinderen centraal tijdens de kerstochtenddienst op 25 december. Ze zullen samen het kerstverhaal op een leuke manier uitbeelden. Daarnaast worden er tijdens die dienst ook twee kinderen gedoopt: Tygo (2 jaar) en Tyana (2 maanden). Dat wordt een feestelijke dienst!

Op zondag 31 december is er in de ochtend een gewone kerkdienst om half 11 in de Johanneskerk waarin drs. Marije Bijleveld zal voorgaan. ‘s Avonds is er een viering in het Gruizenkerkje in Sittard ter gelegenheid van de jaarwisseling. Dan gaat ds. Jolien Leeffers voor. Het wordt een zangdienst waarvoor mensen een favoriet lied konden opgeven. Het is nog de enige kerkdienst die jaarlijks in het Gruizenkerkje plaatsvindt.

Willy de Koning
 
 
     
 
 
terug