Lunch in Johanneskerk 11 april

Vrijdag 15 maart 2024
Vanuit de diaconie is het initiatief gekomen om 1 keer per maand een lunch te organiseren, en wel op de tweede donderdag van de maand. Die lunch is bedoeld voor iedereen die gezellig samen een hapje wil eten. De eerstvolgende keer zal zijn op 11 april. 

De eerste lunch was op 14 maart. Die donderdag waren er zes gasten. Een niet een al te grote groep om mee te beginnen, dat was wel fijn voor de vrijwilligers. De tafels waren gezellig gedekt, maar een beetje spannend was het wel. Zou het gaan allemaal lukken?

Zeker! Het was vanaf het eerste moment gezellig en er werd gelijk ontspannen met elkaar gesproken. We begonnen met een heerlijke zelfgemaakte pompoensoep en stokbrood met kruidenboter. Een compliment naar de kok is hier zeker op zijn plaats. Omdat de groep nog niet zo groot was konden wij als vrijwilligers aansluiten en gezellig mee kletsen.

Hierna kwam de broodmaaltijd die ruim voorzien was. Knapperige broodjes met kaas, worst of salade. En voor wie liever zoet at was er ook genoeg keuze. Koffie en thee was vers gezet en voor wie melk of karnemelk wilde was dat ook aanwezig. Als verrassing was op het eind een toetje met tiramisu en frambozen met slagroom.

Al met al was het een heel geslaagde lunch en er werd door enkele gasten al met de gedachten gespeeld om de volgende tweede donderdag in april ook aan te sluiten.

Voor wie belangstelling heeft, het maximum aantal gasten is 20. Als de groep vol zit krijgen de mensen die er niet meer bij aan kunnen sluiten een plekje op de eerstvolgende datum.

Dus: op 11 april wordt er weer een lunch geserveerd.
Aanmelden kan tot 7 april bij Joke Bos of Joke v.d. Steen via mail of telefoon.

In mei valt de tweede donderdag op Hemelvaartsdag en zal de lunch voor één keer op 16 mei, dus de derde donderdag in mei gehouden worden.

Marianne Mellema
 


 
terug