Twee oktober zin en hapjes: ‘Levenskunst’

23 september 2022
Het nieuwe ‘Zin en Hapjes’ seizoen in het Gruizenkerkje begint op zondag 2 oktober, om vier uur. Als thema hebben we dit jaar voor ‘Levenskunst’ gekozen. Daarover gaan de gesproken columns, daarover praten we met elkaar door – zoals altijd onder het genot van een drankje en een hapje. Met ook dit jaar elke middag prachtige muziek.

Psychologe Ida Stuij is onze eerste columniste. Wat is dat eigenlijk, levenskunst, zo vroeg zij zich af. En hoe komt het dat sommigen de kunst om te leven soms kwijt lijken te zijn? Wat geeft dan kracht en houvast? Later verkennen we andere aspecten. Is levenskunst soms ook ‘stervenskunst’ – als het einde van het leven daar is? Is levenskunst ook betrokken op anderen, wat betekent het dan om gul en genereus te zijn? Hoe kunnen we van het leven genieten? En omgekeerd, ligt er ook levenskunst in soberheid?

Zo staat er heel wat op het programma. Deze eerste middag wordt de muziek verzorgd door Ida’s broer Simon Stuij op gitaar, die ook eigen composities zal laten horen. En Simon en Ida zijn ook van plan nog samen te zingen.  


Ida Stuij

Hartelijk welkom op 2 oktober, in het Gruizenkerkje.

Het Gruizenteam
 
terug