Theatervoorstelling ‘Lang zal hij leven!’

11 november 2022
Op maandag 28 november wordt om 16.30 uur en om 19.30 uur in Theater aan het Vrijthof te Maastricht de theatervoorstelling ‘Lang zal hij leven!’ Uitgevoerd. Gratis kaarten zijn hier te reserveren.
  
In het interactieve theaterstuk ‘Lang zal hij leven!’ staat het morele thema euthanasie bij dementie centraal. De meningen over dit onderwerp zijn in de samenleving sterk verdeeld. De theatervoorstelling gaat in op dit thema en brengt onderliggende ethische vragen in beeld, zoals: zijn emoties helpend of belemmerend in het zicht krijgen op wat goed is? Of: ben je als familie aan elkaar gegeven? Hoe kom je samen verder als morele opvattingen onoverbrugbaar lijken te zijn?
  
De voorstelling is een creatieve samenwerking tussen de Protestantse Kerk Nederland (PKN), de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en productiehuis Nachtzon Media. De PKN is bij het project betrokken om het voor ambtsdragers en gemeenteleden van lokale kerken mogelijk te maken hier aan deel te nemen. Op verschillende momenten tijdens het theaterstuk krijgt het publiek de gelegenheid om in gesprek te gaan over de morele dilemma’s die het verhaal oproept. Het publiek is op deze manier actief betrokken bij het familiegesprek over euthanasie.

Meer informatie over speeldata, locaties, programma en het reserveren van de gratis kaarten: klik hier.

terug