Diaconie doet mee!

Vrijdag 22 december 2023
De Protestantse Kerk Nederland houdt in de week van 6 tot 14 januari een landelijke inzamelingsactie voor de voedselbank. De Voedselbanken helpen landelijk zo’n 38.000 huishoudens. Het zijn er de laatste jaren heel wat meer geworden, en het is niet altijd gemakkelijk om iedereen een goed voedselpakket te geven. In de maand januari, na de feestdagen, komt er vaak minder binnen bij de Voedselbanken. Onze diaconie wil graag meedoen aan deze actie. We roepen u als gemeenteleden op om hieraan mee te werken, maar ook niet-gemeenteleden kunnen uiteraard meedoen. Wij zamelen in voor de Voedselbank in onze eigen regio. De volgende levensmiddelen worden gevraagd:

Zonnebloemolie of olijfolie; groentes in blik of glas; soep in blik of zak; vis in blik; zilvervliesrijst; volkorenpasta; houdbare halfvolle melk; koffie of thee; couscous; havermout.

Wilt u geen andere producten meebrengen voor deze actie!

Begin januari zetten we dozen klaar in de Johanneskerk waar u uw bijdragen in kunt doen. U kunt de producten op zondag 7 en zondag 14 januari meebrengen naar de kerk. We zullen ook een collectebus klaarzetten voor als u liever geld doneert voor deze actie. U kunt ook een bedrag overmaken op de rekening van de diaconie: rekeningnummer NL57 INGB 0001 0386 40 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente te Maas- en Beekdal, o.v.v. ‘Actie voedselbank’ dan weten we waar het geld voor bestemd is. Dan kopen wij van dat geld de gevraagde levensmiddelen. We hopen dat u allemaal mee wilt doen, zodat het een succesvolle inzameling wordt.

Hartelijk dank,
uw diaconie
 
terug