Kunst in de Kerk succesvol afgerond

Maandag 15 mei 2023
Bijzonder veelzijdig en heel verrassend, vonden de kijkers de expositie ‘Hennie en Hennie: Kunst in de kerk’. Van 3 tot en met 11 mei waren hun werken mooi uitgestald en opgehangen in de Johanneskerk. Als blijk van waardering mocht men een gift geven die ten goede komt aan de diaconie met als speciaal doel het werk van de Stichting Banjuda Nos Hendenan op Curaçao. Daar kwam via de expositie een bedrag binnen van ruim 200 euro en ook de diaconie draagt er nog aan bij.

De naam Banjuda Nos Hendenan is een vertaling uit het Papiaments en betekent, "Laten we ze helpen". Deze stichting verzorgt een naai- en kookproject voor gepensioneerde gehandicapten en jongere werkeloze gehandicapten vrouwen op Curaçao. Met deze  beide projecten wil de stichting deze vrouwen bij elkaar brengen en zorgen dat ze zelf in hun onderhoud kunnen voorzien.
Onze gemeenteleden Rob en Joke van der Steen zullen deze zomer Curaçao bezoeken en willen dan deze stichting ondersteunen bij hun werk. Meer over het werk van deze stichting is te vinden op hun website.
  
Tijdens de openingsuren van de expositie was één van de beide Hennie’s aanwezig om uitleg te geven. De twee exposanten kijken er met genoegen op terug:
“Het was echt een succes. Meer dan 200 mensen hebben de expositie bezocht, ook van buiten onze kerkelijke gemeente! We hebben de kerk echt kunnen promoten en dat was hierbij juist de insteek: kijk, dit is óók kerk en deze leuke initiatieven worden óók gehonoreerd. Daar zijn we zeker in geslaagd en we mochten laten zien dat we ook op maandag kerk zijn. We willen iedereen die kwam kijken bedanken en ook voor de leuke reacties die we kregen.”

Willy de Koning
 
terug