Kringenwerk bruist!

24 september 2020
Het is nog coronatijd, maar het is mooi om te zien dat er toch al flink wat activiteiten op gang komen. Het volledige programma is te zien op www.kringenwerk.nl, maar laat ik als opwarmer toch een paar van de oktoberactiviteiten onder de aandacht brengen. Al op 1 oktober beginnen de ‘gesprekken rond levensbeschouwing’ met Wim Cuypers. Zeker in deze zoekende tijd zo belangrijk.
Op zondag 4 oktober is er om 16:00 uur in de Johanneskerk de eerste ‘Zin en hapjes’ van het seizoen. Met de overheerlijke hapjes van Gerdien, een column van Lijsbeth Bruens over luisteren en muziek van Elly Meyers. Als blinde is luisteren voor haar hét venster op de wereld.
Ook daarna is er keus te over! Op 7 oktober is er een prachtige natuurwandeling onder leiding van Ed Rensen en in de avond is er het breicafé. Twee dagen later, op 9 oktober start het actualiteitencafé in de Herberg, op 13 oktober is dan alweer de gesprekskring ‘Geloof en wetenschap’. De krantenleeskring komt bij elkaar in de Johanneskerk op 14 oktober 10.00 uur.
Filmavonden worden dit jaar in de Ontmoetingskerk gehouden en starten op 16 oktober. Intussen is Kring West weer volop van start, met 6 oktober én 20 oktober een avond, mogelijk in de Johanneskerk. In die groep wordt dit jaar met het Focusprogramma gewerkt, een inspirerende gesprekscyclus over vernieuwing in kerk en geloof.
Het koor Synoidos gaat weer zingen op woensdag, de cantorij zingt op maandag. Ik ben ongetwijfeld dingen vergeten, maar ik denk dat we kunnen zeggen: er zijn volop kansen op verdieping. En bij gepaste afstand zelfs op verbinding en ontmoeting. Allemaal welkom. Maar check altijd de site en eventueel de contactpersoon of alles door kan gaan.

tekst: Bert Stuij

terug