Krantenleeskring weer van start

Woensdag 16 juni 2021
Er vallen nooit stiltes bij de Krantenleeskring. Er is altijd volop gespreksstof en na een jaar zonder de tweewekelijkse ontmoetingen was er uiteraard nog veel meer te bespreken. Niet alleen de nieuwsfeiten krijgen aandacht, ook de persoonlijke ontmoeting is belangrijk.
Volledig coronaproof, gevaccineerd en in de buitenlucht, kwam de kring na bijna een jaar eindelijk weer eens bijeen.
Tot maart 2020 was er nog niets aan de hand, daarna konden er vanwege corona geen bijeenkomsten meer worden gehouden. Op 3 juni 2020 werd in de tuin bij Hoogstaete de afsluiting van het seizoen gehouden. In september 2020 was er een lichte versoepeling en werden er in de hal van de Johanneskerk nog twee 1,5 meter sessies gehouden en dat was het dan voor héél 2020.  
Er valt dus nogal wat in te halen, van een afsluiting van het seizoen wil niemand nog iets weten. Daarom is over een week meteen weer een bijeenkomst gepland, want niet iedereen kon er vandaag bij zijn.
Naast het persoonlijke lief en leed rolden de nieuwsberichten weer over de tafel; De kabinetsformatie, etnisch profileren, de noodzaak (al of niet) van een academische opleiding voor predikanten en natuurlijk de situatie rondom Pieter Omtzigt. Over een week gaan de gesprekken weer door; het nieuws dient zich vanzelf aan. Never a dull moment bij de Krantenleeskring.

Willy de Koning
 
terug